Krāšņā Sanktpēterburga un Imperatoru majestātiskās pils! Ceļojums ar autobusu Lieldienās
Valsts:
Ceļojuma tips:

«Krāšņā Sanktpēterburga un Imperatoru majestātiskās pils!» 

Majestātiskās pilis Sanktpēterburgā un tās apkaimē, ceļojums Lieldienās.

« ..Люблю тебя, Петра творенье, Люблю твой строгий, стройный вид,
Невы державное теченье, Береговой её гранит.. » Александр Пушкин
Sanktpēterburga – pilsēta, kura apbur ar savu krāšņumu un majestātisko tēlu. Visi, kuri kaut reiz ir bijuši Sanktpēterburgā, noteikti vēlēsies atgriezties vēl.

Apmeklētās vietas ceļojuma laikā: Narva – Sanktpēterburga: Petropavlovskas cietoksnis, Meņšikova pils - Puškina: Katrīnas pils un parks – Pavlovska: Pavlovskas pils un parks – Jusupova pils – Gatčina: Gatčinas pils un parks

1. diena

Izbraukšana 06:00 no Rīgas. Pārbrauciens uz Tartu. Neliela pietura. Pārbrauciens uz Narvu. Viens no galvenajiem pilsētas simboliem: Narvas cietoksnis, šodien, Narvas cietoksnis ir viens no izcilākiem objektiem, kurš attelo aizsargcietokšņa piemēru, cietoksnis ir labi saglabājies, un varam apbrīnot tā skatu. Cietokšņa augstākais punkts ir Pik Hermann tornis (51m). Redzēsim cietoksni no autobusa logiem. Robežas šķērsošana. Pārbrauciens uz Sanktpēterburgu. Nakts viesnīcā Sanktpēterburgā. www.laimture.lv

2. diena

Brokastis. Sanktpēterburgas pilsētas apskates ekskursija: svinīgie Īzaka un Pils laukuma ansambļi, Admiralitāte, plašais Ņevas prospekts, kas atgādina Berlīnes Kurfürstendamm un Ņujorkas Brodveju, un ko dēvē arī par Tolerances ielu, jo tajā uzbūvētas dažādu konfesiju baznīcas. Krāšņās Marmora un Menšikova pilis, Vasilija salas strēle –Biržas ēka, Rostrālās kolonnas. Pētera un Pāvela cietokšņa apmeklējums. Cietoksni, kas ir vēsturisks piemērs bastionu sistēmas celtniecībā, tika pabeigta 1703. gadā. Ar to šeit sākās Sanktpēterburgas vēsture. 
Meņšikova pils apmeklējums (15 EUR). Pils atrodās uz Vasiļjeva salas, un ir pirmā akmens celtne, kura tika uzbūvēta Sanktpēterburgā kā dzīvojamā māja. Pils tika celta Sanktpēterburgas gubernātoram un Pētera I tuvam draugam Aleksandram Meņšikovam. Pils iekšējais interjers ir veidots tradicionāli krievu stilā, bet ar daudziem jauniem elementiem, kurus ienesa no Rietumu Eiropas. Šeit ir atspoguļotas tā laika jaunākās un modernākās interjera inovācijas un stili.
Brīvajā laikā iesakām apmeklēt: Krievu muzeju – vienu no lielākajiem Krievu mākslas muzejiem pasaulē, šeit atrodas vairāk nekā 400 000 eksponātu un mākslas darbu; Faberžē muzeju, kurš atrodas 200 gadu vecajā Šuvalova pilī. Šajā muzejā atrodas lielākā pasaulē Karla Faberžē firmas Lieldienu olu kolekcija. Izbaudiet vakaru Ņevas prospektā – šeit atrodas neskaitāmi veikaliņi, kafejnīcas, grezni arhitektūras pieminekļi un eleganti tiltiņi. Nakts viesnīcā Sanktpēterburgā.

3. diena

Brokastis. Izbraukuma ekskursija uz Puškinu un Pavlovsku (45EUR).
Puškina, vēsturiski Carskoje Selo. Divu gadsimtu garumā, Carskoje Selo ir bijusi imperatoru oficiālā vasaras rezidence, kuras celtniecība bija valsts mēroga jautājums. Majestātiskās Katrīnas pils apmeklējums – grezns baroka stila piemērs. Pili rotā izsmalcināti dekoratīvi lietišķās mākslas priekšmeti, mēbeles, glezniecība, unikālās porcelāna, ieroču un bronzas skulptūru kolekcijas. Neatkārtojamā spoguļu Troņu zāle, greznie paviljoni, Аhāta istaba, Zelta anfilāde un pasaulslavenā Dzintara istaba. Pils ir bijusi iemīļota atpūtas vieta gan Katrīnas I, gan Katrīnai II. Apmeklēsim pils parku, kur apskatīt brīnišķīgos paviljonus, dīķus un strūklakas. Neliela pastaiga Katrīnas parkā, kas ir ierīkots ap Lielo dīķi. 
Pārbrauciens uz Pavlovsku – Krievijas imperatora Pāvila I un viņa ģimenes vasaras rezidenci.  Pavlovskas pils apmeklējums – tā ir viena no spilgtākajām Pēterburgas piepilsētas rotām. Baltais marmors, fraņču gobelēni, lieliskas lustras, unikālas gleznas, antīkas skulptūras un daudz apzeltījumu– šī visa greznība pārpilda Pavlovskas pils telpas. Neliela pastaiga Pavlovskas parkā – vienā no lielākajiem ainavu parkiem Eiropā. Visdažādākie tilti, kas ir dekorēti ar elegantiem režģiem, dekoratīvām vāzēm un skulptūrām. Tiltiņi rotā visu eleganto Slavjanskas upes ieleju. Pilij blakus esošās ēkas ir rotātas ar antīkām marmora un bronzas statujām.
Atgriešanās Sanktpēterburgā. Brīvais laiks. Pēc vēlēšanās iespēja izbraukt ar kuģīti pa Sanktpēterburgas upēm un kanāliem «Ziemeļu Venēcija...» (500 RUB. Pastaiga ir atkarīga no laika apstākļiem). Vakarā brīvs laiks pilsētā. Nakts viesnīcā Sanktpēterburgā.

4. diena

Brokastis. Izbraukuma ekskursija uz Jusupovas pili «Pils noslēpumi» (25EUR) - apskares ekskursija pilī. Jūs redzēsiet ne tikai greznos apartamentus un pils gleznu galeriju, bet arī uzzināsiet Jusupovas ģimenes vēsturi un tās noslēpumus. Redzēsiet ģimenes arhīvus un fotogrāfijas, kas atklās nezināmas lietas par Grigoriju Rasputinu un viņa lomu Jusupovu ģimenē. Brīvs laiks. Pārbrauciens uz Gatčinu «Krievijas Imperatoru romantiskā rezidence». Pilsētas centrs un Gatčinas pils ansamblis iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. 1765. gadā Katrīna II Gatčinu uzdāvināja savam favorītam Grigorijam Orlovam, kurš 1766. gadā sāka arhitekta Antonio Rinaldi projektētās Gatčinas pils celtniecību. Vēlākajos gados pils vairākkārt bijusi Krievijas imperatoru rezidence. Vairāk kā 10 gadus šeit dzīvoja un uzturējās Pāvils I, kurš bija viens no romantiskākajiem Krievijas imperatoriem. Gatčinas pils bagātīgais interjers glabā daudz atmiņu par Pāvilu I un viņa sievu. Gatčinas pils apmeklējums (18EUR).  Brīvs laiks. Izbraukšana uz Rīgu. Atgriešanās Rīgā naktī.

Nav īstais datums? Līdzīga programa «Krāšņā Sanktpēterburga un Imperatoru majestātiskās pils». Skaties www.laimture.lv

Brauciena cenā iekļauts:

  • Autotransporta pakalpojumi
  • Grupas vadītāja pakalpojumi ceļojuma laikā
  • Apskates ekskursija Sanktpēterburgā vietējā gida pavadībā
  • Nakšņošana viesnīcās (3*. Viesnīcas “zvaigžņu” klasifikācija saskaņa ar attiecīgas valsts standartiem). Nakšņošana 2-vietīgos numuros ar ērtībām.
  • Ēdināšana: brokastis viesnīcās

Papildus izdevumi:

  • Veselības apdrošināšanas polise/medicīniskā apdrošināšana
  • Elektroniskās vīzas uz Krievijas Federāciju noformēšana (Latvijas pilsoņiem): 15 EUR
  • Meņšikova pils: Ieejas biļetes un ekskursija muzeja gida pavadībā: 15 EUR/ 10 EUR (bērniem līdz 16 gadiem)
  • Izbraukuma ekskursija uz Puškinu un Pavlovsku: Ieejas biļetes un ekskursija muzeja gida pavadībā: 45EUR/  40EUR (bērniem līdz 16 gadiem)
  • Jusupovas pils: Ieejas biļetes un ekskursija muzeja gida pavadībā: 25EUR/ 20EUR (bērniem līdz 16 gadiem)
  • Gatčinas pils: Ieejas biļetes un ekskursija muzeja gida pavadībā: 18EUR/ 13EUR (bērniem līdz 16 gadiem)
  • Ekskursija ar kuģīti pa Sanktpēterburgas upēm un kanāliem: 500 RUB
  • Pārdodot braucienu 1 personai par norādīto cenu, firma nevar garantēt, ka pieteiksies vēl kāds dzīvošanai 2-vietīgā numurā. Gadījumā, ja otrs cilvēks nepiesakās, personai ir jāpiemaksā par dzīvošanu vienvietīgā numurā – 60EUR
  • Papildvieta autobusā –  80EUR
  • Ārvalstu pilsoņu nepieciešamā reģistrācija viesnīcā – 200 RUB
  • Personiskie izdevumi: Iesakām ņemt līdzi apmēram 20 EUR dienā ēšanai un suvenīriem.

Visas izbraukuma ekskursijas ietver sevī ieejas biļetes, kuras tiek izpirktas pirms ceļojuma – garantējot muzeju un piļu apmeklējumu laikā un bez rindām. Ja Jūs vēlaties ekskursijas, tās ir jāiegādājās Rīgā, pirms ceļojuma. Ceļojuma laikā iegādāties ekskursijas nebūs iespējams. 

SVARĪGA INFORMĀCIJA:

  • Dodoties uz Krievijas Federāciju ir jābūt: Pasei: derīguma termiņām ir jābūt lielākam par 6 mēnešiem no tā datuma, kurā atgriežamies no Krievijas; medecīniskai apdrošināšanai, kura darbojas Krievijas Federācijā. Nepilngadīgiem bērniem (līdz 18 gadiem) ir nepieciešama pase un dzimšanas apliecība. Ja nepilngadīgais ceļo bez vecākiem vai nav ierakstīts vecāku pasē, ir jābūt notariāli apstiprinātai pilnvarai, kas ļauj bērnam šķērsot robežu.
  • Elektroniskā vīza uz Sanktpēterburgu ir bezmaksas. To varat noformēt patstāvīgi. Elektroniskās vīzas izdošanas termiņš ir ne vairāk kā 4 kalendārās dienas. Elektroniskās vīzas saņemšanai ir nepieciešama 1 elektroniska fotogrāfija (3,5x4,5cm, krāsaina uz balta fona) un aizpildīta anketa, kuru saņemt varat pie Laimtūre darbinieka. Dokumentu iesniegšana elektroniskās vīzas saņemšanai ir ne vēlāk kā 10 darba dienas pirms ceļojuma.
  • Dažas dienas pirms ceļojuma uz Jūsu norādīto mobīlo telefona numuru Jūs saņemsiet ceļojuma informāciju ar autobusa numuru, grupas vadītāja kontakttālruni, kuru lūdzam izmantot tikai ārkārtes gadījumos, atgādinājumu par izbraukšanas vietu un laiku. Gadījumā ja Jūs nenorādījāt savu telefona numuru, lūdzam savlaicīgi griezties pie sava aģenta lai saņemtu informāciju. 
  • Ja Jūs vēlaties izmitināšanu 3-vietīgos numuros, lūdzam par to jautāt iegādes brīdī. 
  • Jābūt: Privātā veselības un dzīvības apdrošināšanas polise, kas sedz arī repatriācijas izdevumus uz mītnes zemi personas nāves vai smagas saslimšanas gadījumā. Eiropas veselības apdrošināšanas karte (EVAK) Krievijas Federācijā nedarbojās.

PAPILDINFORMĀCIJA PAR BRAUCIENU:

  • Firma patur tiesības mainīt apskates objektu secību vai objekta aizvietošanu ar līdzvērtīgu, nemainot piedāvāto pakalpojumu pilnu apjomu. Ceļojuma saturā un cenās izmaiņas iespējamas LR normatīvo aktu ietvaros.
  • Izbraukuma ekskursijās un apskates ekskursijās, kas tiek piedāvātas par papildus samaksu, ir iekļauts – degviela, ceļu nodokļi, stāvvietas, grupas vadītāja pakalpojumi, gida pakalpojumi.
  • Minimālais tūristu skaits izbraukuma ekskursijās - 20 cilvēki.
  • Minimālais skaits grupā 33 tūristi, ja ceļotāju skaits ir mazāks, lai ceļojums notiktu, tiek piedāvāts brauciens ar mazāku vietu skaitu autobusu (iespējams bez WC).
  • Tūrisma uzņēmums neatbild par sniegtajiem pakalpojumiem ārpus Latvijas robežām, par pakalpojumiem objektos, viesnīcās un restorānos, kā arī par tiem pakalpojumiem, kas nav tieši uzņēmuma pakalpojumi- kurus sniedz citi neatkarīgi uzņēmumi.
  • Brauciena cena un papildus pakalpojumu izmaksas (ieejas biļetes muzejos u.c.) ir norādītas orientējošas un var mainīties. Mainoties valūtu kursam, arī brauciena cena un papildus pakalpojumu izmaksas var mainīties.

Krāšņā Sanktpēterburga un Imperatoru majestātiskās pils!! Ceļojums ar autobusu Lieldienās. Apmeklētās vietas ceļojuma laikā: Pleskava: Pleskavas Kremlis – Sanktpēterburga: Petropavlovskas cietoksnis, Meņšikova pils - Puškina: Katrīnas pils un parks – Pavlovska: Pavlovskas pils un parks – Jusupova pils – Gatčina: Gatčinas pils un parks. Sanktpēterburga – pilsēta, kura apbur ar savu krāšņumu un majestātisko tēlu. Visi, kuri kaut reiz ir bijuši Sanktpēterburgā, noteikti vēlēsies atgriezties vēl.